ESTÜ402 Koçluk ve Liderlik Dersi

ESTÜ402 Koçluk ve Liderlik dersinin kredisi 3 AKTS (3+0)’dır. Lisans öğrencileri için Bahar Yarıyılında seçmeli dersler grubu içinde yer alır. Ders Fen fakültesinde ve Mühendislik fakültesinde olmak üzere iki grup olarak tüm üniversite öğrencilerine açılır ve öğrenci kontenjanı 30 öğrenciyle sınırlıdır. Dersin amacı, öğrencilere iş ve özel yaşamlarında koçluğu doğal bir liderlik tarzı olarak ortaya koymaları yönünde gerekli koçluk yaklaşımlarını öğretmektir. Bu kapsamda öğrenciler temel koçluk becerileri ile liderlik stillerini öğreneceklerdir. Kendilerini değerleri, güçlü ve gelişim alanları ile daha iyi tanıyacaklar ve keşfettikleri kendi liderlik stillerinde koçluk yaklaşımını nasıl sergileyebileceklerini öğreneceklerdir.

Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;

• Koçluk yaklaşımı ile etkili bir liderlik için gerekli liderlik yetkinliklerini sıralayabilecek,
  • Kendi liderlik stillerinin yorumlayabilecek,
  • Derin dinleme, etkili soru sorma, hikaye anlatma tekniklerini açıklayabilecek
  • Ekip performans yönetimi ve kariyer yönetiminin esaslarını uygulayabilecek,
  • Koçluk yaklaşımı ile etkili ifade ve iletişim tekniklerini tartışabilecek,
  • Geri bildirim ve ileri bildirim esaslarının listeleyebilecek,
  • Çeşitli koçluk araçlarının uygulama düzeyinde belirtebilecektir.