Diğer Etkinlikler

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMININ 100. YIL KUTLAMALARI

15-21 Mayıs 2019 tarihleri arasında, Eskişehir Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin katkılarıyla Cassaba Modern AVM ve Eskişehir Havacılık Parkı’nda düzenlenen etkinliklerde  Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri tarafından Zumba dansı ve freestyle futbol performansı gerçekleştirilirken, Eskişehir Havacılık Müzesi’nde ise Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Savaş Selahattin Ateş öncülüğünde Uçak Gövde Motor Bakım, Havacılık Elektrik Elektroniği ve Havacılık Yönetimi öğrencileri tarafından 8-12 yaş grubundaki öğrencilere model uçak yapım atölyesi düzenlenmiştir. Etkinlik programı için lütfen tıklayınız.

2019 BAHAR YÜRÜYÜŞÜ

2 Mayıs Perşembe günü ESTÜ öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen Bahar Yürüyüşüne, Fen Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Porsuk Meslek Yüksekokulu ve Ulaştırma Meslek Yüksekokulu’ndan çok sayıda öğrenci ve öğretim üyesi katıldı. Bahar Yürüyüşü geçmiş Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa ŞENYEL’in öğrenciler eşliğinde Eskişehir Vilayet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreniyle başladı. Sonrasında Vilayet Meydanı’ndan yürüyüşe başlayan ESTÜ öğrencileri sırasıyla Ziraat Bankası köşesi, Hamamyolu Caddesi, Köprübaşı, İl Sağlık Müdürlüğü önü ve Adalar mevkiini geçerek yürüyüşlerini Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi’nde sonlandırdı. Öğrencilerimizin coşkulu ve renkli anlar yaşadığı Bahar Yürüyüşüne Eskişehir halkı da alkışlarıyla eşlik etti. Yürüyüşe, Bando ES-ES’in müziği, Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin Hidroana aracı ve Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencilerinin ilginç kostüm ve maskeleri ayrı bir renk katmıştır.

Liselerin ESTÜ Ziyaretleri

ESTÜ’yü ziyaret etmek isteyen Eskişehir ili ve dışından gelen liselerin ziyaret başvuruları için “Başvuru Formu” hazırlanmıştır. 2019 yılı Ocak ayında 7 adet liseden toplam 338 öğrenci, Şubat ayında 8 adet liseden 312 öğrenci, Mart ayında 19 liseden 894 öğrenci, Nisan ayında 13 liseden 698 öğrenci üniversitemizi ziyaret etmiş ve üniversitemizin tanıtımı amaçlı sunumlar gerçekleştirilmiştir. Genel bilgilendirme sonrası, öğrencilerin ilgi duydukları birimlere ziyaretleri Kurumsal İletişim Birimi ile birlikte koordine edilmiştir. 3 Mayıs 2019 tarihinde, Eskişehir’deki liselerin rehber öğretmenleri ile bir toplantı yapılmış ve bu toplantıya 16 farklı liseden 20 Rehber öğretmen katılmıştır.

ESTÜ Mucitleri Geleceğin Mucitleri İle Buluşuyor

Eskişehir Teknik Üniversitesi öğrenci odaklı girişimlerine bir yenisini daha ekleyerek mucitlerini geleceğin mucitleri ile buluşturdu. Bu kapsamda Öğrenci Dekanlığı ve Araştırma ve Lisansüstü Süreçler Direktörlüğü tarafından Eskişehir’de bulunan liselere ziyaretler düzenlenerek geleceğin mucitleri olan aday öğrenciler ile Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin başarılı öğrencileri bir araya getirilmiştir. Kurucu Öğrenci Dekanı Prof. Dr. Müfide Banar, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Serdar Göncü ve Doç. Dr. Müge Akyıldız Munusturlar’ın yanı sıra Araştırma ve Lisansüstü Süreçler Direktörü Prof. Dr. Servet Turan ile Direktör Yardımcıları Prof. Dr. Yeliz Mert Kantar ve Doç. Dr. Gürkan Öztürk tarafından her hafta farklı bir liseye ziyaret düzenlenerek Eskişehir Teknik Üniversitesi eğitim öğretim politikaları, ilke ve hedefleri hakkında aday öğrencilere tanıtım sunumları yapılmıştır.

Kültürel ve Sanatsal Etkinlikler Koordinatörlüğü

Koordinatörlük Ekibi