ESTÜ'den Haberler

Kariyer Gelişimi ve Öğrenci Destek Birimi ve Öğrenciler Haier'deydi

Kariyer Gelişimi ve Öğrenci Destek Birimi ve Öğrenciler Haier'deydi

ESTÜ’lü öğrenciler, 6 Aralık 2023 Çarşamba günü Eskişehir Organize Sanayi bölgesinde yer alan  Haier Yıkama ve Kurutma Fabrikasına bir teknik gezi gerçekleştirdiler. Gezi, 2023-2024 Akademik Yılı  Güz Dönemi itibari ile Kariyer Gelişimi ve Öğrenci Destek Birimince yürütülen  ESTÜ Akademi Programları arasında yerini alan  ESTÜ - Haier Europe Akademi Programı kapsamında gerçekleştirildi. Gezide öğrenciler, fabrika içinde uzmanlarca beyaz eşya sektörüne ve iş yapış şekillerine dair bilgilendirilirken hem ortamı deneyimleme hem de sorularına cevap bulma şansı yakaladılar. Teknik geziye programda kayıtlı öğrencilerin yanı sıra ESTÜ Kariyer Gelişimi ve Öğrenci Destek Birimi Müdür Yardımcısı ve ESTÜ- Haier Akademi Programı Moderatörü Öğr. Gör. Sayın Nazan GÜL, Kariyer Gelişimi Koordinatörü Sayın Nurcan NEFESLİOĞLU katılırken Haier Europe İnsan Kaynakları İş Ortağı Sayın Yağız GÜNEY ve Kıdemli Baş Mühendis Sayın Cihan DEMİRTAŞ katılım sağlayan öğrencilere bilgilendirmelerde bulundular.

İş güvenliğine dair verilen bilgilendirmeyle başlayan gezide, üretim ve kalite bölümleri gezildikten sonra idari binada küçük bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Öğrencilerin sorularının yanıtlandığı toplantıda GÜNEY ve DEMİRTAŞ,  Haier’ in yurt dışı çalışma olanakları da dahil olmak üzere genç mezunlara ve öğrencilere sunduğu imkanlardan bahsetti.

Öğr. Gör. GÜL, Haier Europe ile yaptıkları iş birliğinin çok yeni olmasına karşın hızla geliştiği ve çeşitlendiğine vurgu yaptı. GÜL, Akademi Programının yanı sıra meslek yüksekokulu öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen İME programının da yoğun ilgi ile karşılandığı ve başarıyla yürütüldüğünü dile getirdi.  ESTÜ’lü öğrencileri yakından takip edip, onlara gösterdikleri performanslar karşılığında öncelikler tanıyan Haier Europe firmasının, öğrencilerce yapılabilecek SWOT analizi sayesinde kariyerlerine önemli ve başarılı bir başlangıç için çok sayıda fırsat sunduğunun altını çizdi. Yapılan değerlendirme toplantısı sonrasında öğrencilerin de yorumları alınarak gezi sonlandırıldı.