ESTÜ'den Haberler

ESTÜ ile Haier Europe Arasında “İşletmede Mesleki Eğitim (İME)” İşbirliği Protokolü İmzalandı

ESTÜ ile Haier Europe Arasında “İşletmede Mesleki Eğitim (İME)” İşbirliği Protokolü İmzalandı

ESTÜ ile Haier Europe arasında “İşletmede Mesleki Eğitim (İME)” işbirliği protokolü 10 Kasım 2023 tarihinde imzalandı. Törene, Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Haier Europe’un yöneticileri katıldı.

İmza töreninde konuşan Rektör Sayın Prof. Dr. Adnan Özcan, “Eskişehir'in önemli sanayi kuruluşlarından biri olan Haier Europe ile yapılan bu protokolün, sürekli geliştirmekte olduğumuz üniversite-sanayi işbirliğinin en iyi örneklerinden biri olacağını düşünüyoruz. Yakın gelecekte programdan faydalanan öğrenci ve program sayımızı daha da arttırmayı planlıyoruz. Bu işbirliğinin özellikle önlisans öğrencilerimizin kariyer gelişimine ve istihdamına yönelik olmasını ayrıca önemli buluyoruz. Meslek Yüksekokullarımızın öğrencilerine yönelik bu türden üniversite-sanayi işbirliği sayısının arttırılması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Yakın zamanda yeni işbirliklerine imza atmış olacağız. Bu işbirliğinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Haier Europe İnsan Kaynakları Müdürü İsmail Mursallı ise “Eskişehir Teknik Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz bu stratejik işbirliği, geleceğin profesyonelleri olacak öğrencilere sağlayacağımız eğitim, mentörlük, uzun dönem ve kısa dönem staj programlarının yanında yeni mezunlara iş imkanları sunma heyecanını da içinde barındırıyor. Bu anlamlı ortaklık, Haier Europe olarak genç yeteneklere öğrencilik yıllarında potansiyellerini keşfetmelerinde rehberlik edebilme şansı sunmanın yanı sıra, onları kariyerlerinde destekleme ve iş dünyasına yetenekli ve donanımlı profesyoneller kazandırma isteğimizin bir yansımasıdır. Bu işbirliği sadece kurumsal bir anlaşma değil, aynı zamanda geleceği birlikte inşa etme yolunda attığımız güçlü bir adımdır.” dedi.

Protokolden Porsuk Meslek Yüksekokulu; Bilgisayar Programcılığı, Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı, Mekatronik, Makine Resim ve Konstrüksiyonu programlarındaki III. yarıyıl ve IV. yarıyıl öğrencileri faydalanabilecektir. İşletmede Mesleki Eğitim dersine kabul edilen öğrenciler, haftanın iki günü programlarındaki teorik derslerini alırken, haftanın üç günü işletmede uygulamalı eğitimlere katılacaklardır. Programa kabul edilen 21 öğrenci Haier Europe’un kalite, bakım ve Ar-Ge bölümlerinde eğitim almaya başladı.

Öğrencilere ekonomik anlamda da katkı sağlayacak olan bu program, başarılı öğrencilere yüksek istihdam oranı hedefiyle tasarlandı. Bu işbirliğiyle öğrencilere sağlanacak olan nitelikli eğitimle öğrencilerin gelecekteki kariyer olanaklarının arttırılması hedeflenmektedir.