ESTÜ'den Haberler

ESTÜ ile Ford Otosan Arasında “İşletmede Mesleki Eğitim (İME)” İşbirliği Protokolü İmzalandı

ESTÜ ile Ford Otosan Arasında “İşletmede Mesleki Eğitim (İME)” İşbirliği Protokolü İmzalandı

Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Ford Otomotiv Sanayi A.Ş. (Ford Otosan) arasında ön lisans öğrencilerine önemli kariyer fırsatları sunacak İşletmede Mesleki Eğitim (İME) işbirliği protokolü 21 Kasım 2023 Salı günü imzalandı. Törene, Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Ford Otosan yöneticileri katıldı.

Protokol, Porsuk Meslek Yüksekokulu; Bilgisayar Programcılığı, Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı, Mekatronik, Makine Resim ve Konstrüksiyonu programlarındaki III. yarıyıl ve IV. yarıyıl öğrencilerine Ford Otosan Eskişehir Fabrikasında uygulamalı olarak gerçek hayat problemlerini görebilecekleri bir öğrenme ortamı sunmayı amaçlıyor. Programın ilk dönemine 30 öğrenci kabul edildi.

İmza töreninde konuşan Rektör Sayın Prof. Dr. Adnan Özcan, “Eskişehir’in ve ülkemizin endüstriyel gücünün en önemli temsilcilerinden Ford Otosan ile gerçekleştirdiğimiz bu protokol, üniversite ve sanayi arasındaki işbirliğinin öncü bir adımını simgeliyor. İlerleyen süreçte, bu anlaşmanın öğrenci sayısında ve kapsamında artışlarla büyüyerek gelişmesini hedefliyoruz. Özellikle önlisans düzeyindeki öğrencilerin kariyer yolculuklarına katkıda bulunacak olması, işbirliğimizin değerini daha da arttırıyor.” dedi.

Ford Otosan İnsan Kaynakları Lideri Sayın Ali Rıza Bayraktar ise “Koç Topluluğunun en büyük grubu Ford Otosan temsilcileri olarak böyle bir programı gerçekleştiriyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesinde olduğu gibi üniversite seviyesinde de bu konuya çok önem veriyoruz. Yüksek istihdam oranlarına odaklanarak tasarlanan bu program, başarılı öğrencilere hem ekonomik anlamda katkı sunmayı hem de iş dünyasında güçlü bir konum elde etme fırsatı sunmayı amaçlıyor.” dedi.

Ford Otosan Eskişehir Fabrika Lideri Sayın Fırat Elhüseyni de “Eskişehir Teknik Üniversitesi, kurumumuz için son derece kıymetli bir paydaşımız. Şu an itibariyle projeler, staj programları ve akademi sertifika programları gibi farklı alanlarda pek çok iş birliğimiz bulunmakta. Bugün burada duyurduğumuz bu program, mevcut iş birliklerimize bir yenisini ekleyerek, önlisans öğrencilerinin kariyerleri için önemli bir fırsat sunacak.” diyerek görüşlerini aktardı.

Tören, Kariyer Gelişimi ve Öğrenci Destek Birimi, Porsuk Meslek Yüksekokulu ve Ford Otosan Mesleki Eğitim Akademisi yöneticilerinin önemli desteğiyle gerçekleşen bu işbirliğinin ilerleyen yıllarda daha da yaygınlaşması ve ülkemiz endüstrisine sağlanabilecek katkılar üzerine paydaşların görüşlerini aktarmasıyla sona erdi.