ESTÜ'den Haberler

ESTÜ-Eldasoft Yazılımcı Yetiştirme Akademisi Tanıtım Toplantısı Yapıldı

ESTÜ-Eldasoft Yazılımcı Yetiştirme Akademisi Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Eskişehir Teknik Üniversitesi ile EldaSoft arasında imzalanan protokol kapsamında, Kariyer Gelişimi ve Öğrenci Destek Birimi tarafından yürütülen akademi programlarına bir yenisi daha eklendi. Eskişehir Teknik Üniversitesi öğrencilerine ve mezunlarına yönelik olarak hazırlanan ve yazılım eğitimini başlangıç seviyesinden itibaren sunmayı hedefleyen bu akademi programı, 18 Aralık 2023 Pazartesi günü Fen Fakültesi ve Rektörlük Binası Seminer Salonunda gerçekleştirilen iki ayrı toplantı ile tanıtıldı.

Toplantıda, programın hedefi, ilerleyişi ve içeriği hakkında, EldaSoft CEO'su Ertan Galiba, Peopleoma CEO'su Mustafa İçer ile Rebus Danışmanlık'ın kurucuları Seniha Koçyiğit ve Gözde Turan tarafından öğrencilere ayrıntılı bilgiler sunuldu. Programı başarıyla tamamlayan katılımcıların yazılım alanında son derece değerli yetkinliklere ulaşacakları ve yazılım odaklı mülakatlarda başarılı olacakları ifade edildi. Ayrıca, program süresince öğrenci performanslarının izleneceği ve başarılı olanlara iş teklifleri sunulabileceği belirtildi. Eğitimlerin öz-düzenli öğrenme yöntemine göre düzenleneceği ve uzmanlar tarafından öğrencilerin hedeflerine en uygun içeriklere erişmelerini sağlayacak titiz bir çalışmanın yapıldığı vurgulandı. Bu programın sadece mezuniyet aşamasında olan öğrenciler için değil, üniversiteye yeni başlayan adaylar için de avantajlı olacağı ifade edildi. Bu adayların mezun olduklarında birkaç yıllık deneyime sahip olabilecekleri belirtildi.

Program başvuruların 15 Ocak 2024 tarihine kadar, tanıtım afişlerinde yer alan bağlantılar aracılığı ile yapılabileceği, 22 Ocak 2024’te ise programın çevrimiçi ortamda başlayacağı, süreç içinde uzman destekleri ile devam ederek bitirme projesi ile sonlanacağı bilgisi paylaşıldı.