ESTÜ'den Haberler

2023 Yılı ESTÜ Akademi Programları Değerlendirme Toplantısı ve Plaket Töreni Yapıldı

2023 Yılı ESTÜ Akademi Programları Değerlendirme Toplantısı ve Plaket Töreni Yapıldı

Eskişehir Teknik Üniversitesi Kariyer Gelişimi ve Öğrenci Destek Birimi tarafından yürütülen ve ESTÜ öğrencilerinin gerçek dünya problemlerini ve uygulamalarını görerek sektöre daha hazır hale gelmelerini hedefleyen ESTÜ Akademi programlarının 2023 Yılı Değerlendirme Toplantısı ve Plaket Töreni 15 Aralık 2023 Cuma günü Rektörlük Konferans Salonunda yapıldı.

Toplantıya Rektör Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Yunus ÖZDEMİR ile Prof. Dr. Sayın Onur KAYA’nın yanı sıra ESTÜ senato üyeleri, birim yöneticileri, Kariyer Gelişimi ve Öğrenci Destek Birimi'nde görevli akademisyenler ile Ford Otosan, Eczacıbaşı VitrA, Alp Havacılık, ICI Teknoloji, Başarsoft Coğrafi Bilgi Sistemleri, NetCAD, Şişecam, Türasaş ve Türkiye Genç İş İnsanları Derneği temsilcileri katıldı.

"Öğrencilerimizin kariyerlerini sektör iş birlikleri ile destekleyerek daha donanımlı mezunlar yetiştirmek için Akademi Programları düzenliyoruz”

Kariyer Gelişimi ve Öğrenci Destek Birimi Müdürü Doç. Dr. Sayın Emre ÇİMEN, açılış konuşmasında, "Öğrencilerimizin kariyerlerini sektör iş birlikleri ile destekleyerek daha donanımlı mezunlar yetiştirmek için Akademi Programları düzenliyoruz” diyerek akademi programlarının çıktıları olarak elde edilen proje tabanlı stajlar, bitirme projeleri, ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde edilen dereceler ve istihdam imkanlarından bahsetti. Kariyer Gelişimi ve Öğrenci Destek Birimi’nin akademi programları ve kariyer etkinliklerinin yanı sıra oryantasyon etkinlikleri, mezunlarla iletişim ve iş birlikleri, dış kaynaklı burslar ve sosyal ve kültürel etkinlikler alanlarında faaliyet gösterdiğini de vurguladı.

“Öğrencilerimizin kariyerlerinin başında sektörle planlı bir etkileşim içinde olmaları, onların gelecekteki başarıları için kritik bir adımdır”

Rektör Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN, “Akademi programlarımız, öğrencilerimizin sahip olduğu en değerli imkanlardan biri haline gelmiştir. Öğrencilerimizin kariyerlerinin başında sektörle planlı bir etkileşim içinde olmaları, onların gelecekteki başarıları için kritik bir adımdır” diyerek sözlerine başladı. Kariyer Gelişimi ve Öğrenci Destek Birimince yürütülen mevcut 9 anlaşmaya ek olarak Haier Europe, Eczacıbaşı Holding'in bir parçası olan Eczacıbaşı Bilişim ve Türkiye Genç İş İnsanları Derneği ile yapılan programlarla birlikte toplamda 12 programa ulaşıldığına da dikkat çeken Rektör Prof. Dr. ÖZCAN, bu programlar sayesinde 2023 yılında 1878 öğrencimizin değerli fırsatlar elde ettiğini ifade etti. Her geçen gün bu iş birliklerini arttırmak amacıyla çalışıldığını da sözlerine ekleyen Rektör ÖZCAN, sadece akademi programları ile değil birçok alanda sektörle iş birlikleri yapılmasını hedeflediklerini vurgulayarak ve programların yürütülmesini sağlayan tüm paydaşlara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Açılış konuşmalarının ardından 2023 yılı program değerlendirmeleri sunumu Kariyer Gelişimi ve Öğrenci Destek Birimi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Sayın Nazan GÜL ve Akademi Programları Koordinatörü Arş. Gör. Sayın Orkun ERGÜRHAN tarafından gerçekleştirildi. GÜL, Akademi programlarının gelişimini ve sektörle kurulan sağlam ilişkilerin getirdiği sonuçları, öğrenci ve sektör temsilcilerinin programa gösterdiği büyüyen ilgiyi anlatırken, ERGÜRHAN 2023 yılında gerçekleştirilen akademi programlarıyla ilgili sayısal bilgiler verdi. Ardından Arş. Gör. Sayın Burak BERBER tarafından temel bilimler içerikli bir sunum yapılırken; temel bilimler alanında sektörle yapılabilecek çalışmalar ve ESTÜ’nün temel bilimler alanında son derece değerli insan kaynağı ve güçlü laboratuvar alt yapısına vurgu yapıldı.

Toplantıda 2023 yılında akademi programlarına katkıda bulunan sektör temsilcilerine Rektör Prof. Dr. ÖZCAN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. KAYA ile Prof. Dr. ÖZDEMİR ve Doç. Dr. ÇİMEN tarafından teşekkür plaketleri verilerek programlarla ilgili görüş ve beklentiler, tüm sektör paydaşlarının katılımıyla dile getirildi. Toplantının ardından katılımcılar, önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalarla ilgili yeni iş fikirleri ve değerlendirmeleri fuaye alanındaki ikram servisinde değerlendirdiler.