ESTÜ Duyurular

Mehmet Zorlu Vakfı Bursu

2024-2025 eğitim dönemi için Mehmet Zorlu Vakfı tarafından üniversitemize 10 bursiyer kontenjanı belirlenmiştir. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar aşağıda detayları sunulan belgelerin dijital kopyasını bu bağlantıdan göndererek (tıklayınız), belgelerin asıllarını Kariyer Gelişimi ve Öğrenci Destek Birimine 15 Kasım 2024 Cuma gününe kadar teslim etmelidir (Kapalı Spor Salonu Zemin Katı).
 
Seçim Kriterleri:
*Üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin tüm bölümleri ile TıpMühendislik, Mimarlık, Hukuk, Endüstriyel Tasarım, Psikoloji, Sosyoloji, Matematik, Fizik ve Kimya bölümü öğrencisi olmaları,
*Vakfın belirlediği başarı ve ihtiyaç kriterlerini sağlamaları
 
ü  Yeni kayıt yaptıran öğrenciler için ÖSYM yerleştirme sonucunun belirtildiği sınav sonuç belgesi,
ü  Öğrenci belgeleri
ü  Transkriptler (ara sınıftan seçilen bursiyerler için)
ü  Ailede çalışan tüm fertlerin maaş bordroları (ya da emekli belgesi, ailede çalışan birey yoksa muhtarlıktan alınacak olan Fakirlik İlmuhaberi)
ü  Nüfus Müdürlüğünden alınacak olan ailede oturan birey sayısını gösteren Nüfus kayıt örneği
ü  MZV Burs Başvuru Formu ( Tıklayınız )
ü  MZV Burs Taahhütnamesi ( Tıklayınız ) (Her öğrenci kendisi imzalayacak.)
ü  MZV Aydınlatma ve Açık Rıza Metni ( Tıklayınız ) (Her öğrenci kendisi imzalayacak.)
ü  Burs başvurusunun kabul edilmesi halinde Denizbank hesap cüzdanı fotokopisi
 
Mehmet Zorlu Vakfı Burs Başvuru Formu'nun öğrenciler tarafından doldurulması, MZV Burs Taahhütnamesi’nin ve MZV Aydınlatma Açık Rıza Metninin öğrenciler tarafından imzalanması gerekmektedir. Vakfımızca belirlenen başvuru değerlendirme kriterleri Vakfımızın Yönetmeliğinin ilgili kısmından aşağıdaki şekilde belirtilmiştir.
 
Başarı Kriteri:
ü  Üniversitenin ilk sınıfında bursa başvuran öğrencilerin; kaydoldukları bölümün örgün ya da ikinci öğretim olmasına göre o yılki tavan puanının en çok %10 altında bir puanla girmiş olmaları koşulu aranır.
ü  Ara sınıftaki üniversite öğrencileri için; her türlü not sistemi için %70 başarı koşulu aranır. (4’lü sistemde; 2.80). Tıp, hukuk, mimarlık, makine – bilgisayar – elektrik – elektronik – inşaat – endüstri mühendisliklerinde en az %50 ortalama şartı aranır. (4’lü sistemde; 2.00)
  
İhtiyaç Kriteri:
İhtiyaç kriteri hesaplanırken; “asgari aylık brüt ücret x 1.20 x aile birey sayısı” formülü kullanılır. Buna göre, öğrencinin ailesinin brüt geliri, formülle bulunan gelire eşit veya daha az ise ihtiyaç kriterinin karşılandığı, büyük ise ihtiyaç kriterinin karşılanmadığı kabul edilir.
                                                                                             (asgari aylık brüt ücret=  20.002,50 TL)